Наш девіз: "Хто не йде вперед - йде назад. Стану нерухомості не існує."

.

ДПТНЗ "Роменське ВПУ"
Наша адреса:
42000, Сумська обл.,
м.Ромни, вул.Коржівська, 44
Контактні телефони:
(05448) 5-19-56, 5-19-67, 5-12-71
Факс: (05448) 5-12-71
vpu14@ukr.net

Відповідальна особа з питань консультаційної допомоги:

Ірина Гулак, 096 744-93-21, 066 449-81-99

Відповідальна особа за сайт:

Юлія Іщенко, 068 062-62-94

Меню сайту

    Щодня ми ходимо до магазину. І перший хто нас зустрічає – це продавець. Кваліфікований продавець – підтримка покупцю, адже завжди порадить щодо якості і особливостей продукції, запропонує взаємозамінні, нові, а також супутні товари.

    Останні дні червня видалися спекотними для учнів групи ПП-3, які здобувають професію «Продавець продовольчих товарів, продавець непродовольчих товарів».  28 червня проходила Державна кваліфікаційна атестація з професії «Продавець продовольчих товарів» 4 розряду, а 29 червня – з професії «Продавець непродовольчих товарів» 3 розряду. Здобувачі освіти продемонстрували державній кваліфікаційній комісії свої  вміння у прийманні товарів, підготовці товарів до продажу, продажу товарів, розрахунках з покупцями.

    Звісно, всі учні хвилювались, адже вони підтверджували свою професійну компетентність кваліфікаційній комісії, але це не завадило їм успішно пройти випробування.

    Бажаємо учням нових досягнень та здобутків на шляху опанування цікавої та творчої професії «Продавець продовольчих товарів, продавець непродовольчих товарів».

    29 червня в Роменському ВПУ відбулась Державна кваліфікаційна атестація групи КК-4 з професії «Кондитер» 4 розряду. Вибрана нашими учнями професія  - одна з найбільш перспективних та прибуткових у закладах ресторанного господарства.

    Учні виконували завдання відповідно тем освітньої програми: «Приготування бездріжджових видів тіста та виробів з нього», «Приготування дріжджового шарового тіста», «Приготування складних тортів різних видів».

     Результати, які показали учні під час ДКА, це наполеглива праця майстрів виробничого навчання,  викладачів спецдисциплін та здобувачів освіти.

     Назважаючи на нестандартні умови сьогодення завдання виконали всі здобувачі освіти та продемонструвати високий і достатній рівень знань.

   Найкращими були визнані Дар’я ПИПА – торт «Медівник», Анна МАЛЬЦЕВА - торт «Сюрприз», Катерина БАБИЧ - торт «День-ніч», Віталіна БАЙДИК - торт «Червоний оксамит»,  Тетяна КОВАЛЬ - комбінований торт «Хрещатий яр», Катерина ЩЕРБИНА - рулет «Меренговий».

         

      

   

      Учні засвоїли та оволоділи не тільки теоретичними знаннями, які безумовно стануть корисним багажем в житті, але й вміло їх використали практично.

    Представлені роботи зацікавили креативністю, винахідливістю, естетичністю оформлення,  відповідали технологічним вимогам.

    Багатогранність практичних вмінь та навичок, професійна майстерність серед здобувачів освіти – основна мета навчання в училищі, яка успішно досягнута випускниками.

    Бажаємо успіху у подальшому навчанні та працевлаштуванні.

 

    Будівництво є одним з найважливіших видів діяльності будь-якої економіки.  Будівельник - це підготовлений фахівець та дипломований професіонал, відповідальний за будівництво та обслуговування будівель.

     29 червня відбувся захист дипломних проєктів здобувачів освіти групи БС-2 зі спеціальності 192  «Будівництво та цивільна інженерія» за освітньо-кваліфікаційним рівнем «фаховий молодший бакалавр», під час якого вони презентували та захистили  свої проекти з промислового та цивільного будівництва.

     Державною екзаменаційною комісією, під головуванням Михайла РЯБЧЕНКА – директора ТОВ фірма «Рембудсервіс» - ЛТД, відмічено актуальність тематики дипломних проєктів та належний рівень їх виконання. Оцінкою «відмінно» на захисті відзначили роботи Владислава ГАЦЕНКА, Михайла КОСТЮКА, Михайла СТЕШЕНКА, Євгенія ХАРЧЕНКА.

     Вітаємо здобувачів освіти з успішним захистом проєктів та бажаємо подальшого професійного зростання, творчої наснаги та вдалого працевлаштування.

    

  

 

 

    Професія кухар, по-своєму, унікальна. В ній головне -  талант, почуття смаку, фантазія.  З одного боку, ця професія вимагає скрупульозної точності, з іншого – наявності творчої жилки, щоб придумати оригінальний рецепт або вишукану прикрасу страви.

   Свої вміння смачно приготувати та красиво подати  приготовані страти продемонстрували учні групи К-2 під час Державної кваліфікаційної атестації з професії «Кухар» 5 розряду, що відбулася 29 червня в закладі освіти.

    Учням були запропоновані завдання згідно переліків кваліфікаційних робіт за темами: приготування страв з риби та м’яса, холодних страв та закусок, перших страв, страв з борошна та інших.

    Кваліфікаційною комісією кращими були визнані роботи Сергія БЛЕТІ – «курка фарширована» та Анастасії БАКО – «профітролі».

   Учні продемонстрували паростки цікавих ідей, здатність до самостійної роботи з обраної професії, уміння і навички виконувати складні виробничі завдання. Свої творчі здібності, розвинуті у стінах училища, вони втілили у приготовлених стравах.

    Всі учні показали достатній та високий рівень навчальних досягнень. Рішенням кваліфікаційної комісії здобувачам освіти групи К-2 присвоєно 5 кваліфікаційний розряд з професії «Кухар».

    Учнями пройдено ще один крок до професіоналізму! Більшість з них продовжать навчання в училищі за спеціальністю «Харчові технології» на наступний рік.

    До зустрічі у новому навчальному році!

      

 

     28.06.2022 р. для учнів групи КК-4 був дуже відповідальним днем, адже вони проходили Державну кваліфікаційну атестацію з професії кухар 4 розряду. Звісно, усі учні хвилювались, адже вони доводили свою професійну компетентність кваліфікаційній комісії, членами якої були представники адміністрації, викладачі та майстри училища.

   

   Учням були надані завдання згідно переліку кваліфікаційних робіт за темами: «Приготування страв з м’яса та сільськогосподарської птиці та субпродуктів», «Приготування страв з риби та морепродуктів», «Приготування холодних страв і закусок», «Приготування солодких страв».
     Кваліфікаційною комісією кращими були визнані роботи учнів Богдана СОЛОНЦЯ-«Курка фарширована», Анни МАЛЬЦЕВОЇ - «Риба фарширована», Катерини ЩЕРБИНИ - «Рулька запечена», Віталіни БАЙДИК - «Рулет фарширований чорносливом».

        

       

   Всі учні показали високий та достатній рівень практичних умінь та навичок у роботі, опанували професію кухар та готові працювати в закладах ресторанного господарства нашого регіону та загалом України. А деякі продовжать навчання за спеціальністю харчові технології на базі навчального закладу.
     Бажаємо нашим учням професійного зростання та життєвого успіху!

Сторінка 15 із 38

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

Офіційний сайт президента України     Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України     Сумська Обласна Державна Адміністрація     Сумський Державний Університет     Інститут професійно-технічної освіти НАПН України     Департамент освіти і науки Сумської ОДА    Національна академія педагогічних наук України     Державне підприємство     Навчально-методичний центр Професійно-технічної освіти у Сумській області

© 2007-2020 ДПТНЗ "Роменське ВПУ". Офіційний сайт

ДПТНЗ "Роменське ВПУ"
Наша адреса:
42000, Сумська обл.,
м.Ромни, вул.Коржівська, 44
Контактні телефони:
(05448) 5-19-56, 5-19-67, 5-12-71
Факс: (05448) 5-12-71
vpu14@ukr.net

Відповідальна особа з питань консультаційної допомоги:

Ірина Гулак, 096 744-93-21, 066 449-81-99

Відповідальна особа за сайт:

Юлія Іщенко, 068 062-62-94

Меню сайту