Основною перевагою навчання в Роменському ВПУ є те, що після отримання професії кухар, кондитер учні мають можливість продовжити навчання та отримати диплом «фаховий молодший бакалавр», кваліфікація «технік-технолог» з харчових технологій.
Технік-технолог громадського харчування - це фахівець з розробки, виробництва і контролю за якістю кулінарної та кондитерської продукції на підприємствах громадського харчування.
Технік-технолог здійснює контроль над дотриманням послідовності і якості операцій, що складають процес приготування їжі. Кінцева мета роботи технолога харчової промисловості – забезпечення високої якості продуктів харчування, збереження здоров'я людей. Технік-технолог аналізує і контролює якість сировини, матеріалів, готової продукції, проводить необхідні технологічні розрахунки та оформлює технічну документацію, виявляє причини браку продукції, розробляє заходи щодо його запобігання і ліквідації, здійснює контроль за дотриманням правил техніки безпеки.
Технік-технолог, прийшовши на виробництво, може займати посади: технолог, старший технолог зміни, головний технолог. Вершина кар'єрних сходів - начальник виробництва.




