Харчові технології – це підготовка висококваліфікованих та конкурентноспроможних фахівців із сучасним креативним мисленням і передовими компетентностями, здатних до комплексного розв’язання складних завдань у системах функціонування підприємств харчової і переробної промисловості.
Технік-технолог з технології харчування - це фахівець з розробки, виробництва і контролю за якістю кулінарної та кондитерської продукції на підприємствах харчування.
В процесі навчання студенти освоюють теоретичні основи харчових технологій, сучасні технології харчової промисловості, методи мікробіологічного, хіміко-технологічного контролю сировини, напівпродуктів і готової продукції харчової промисловості. Також отримують необхідні знання для ведення технологічних процесів одержання харчових продуктів та обслуговування апаратів харчових виробництв.
Технік-технолог з технології харчування здійснює контроль над дотриманням послідовності і якості операцій, що складають процес приготування їжі та забезпечує високу якість продуктів харчування. Технік-технолог аналізує і контролює якість сировини, матеріалів, готової продукції, проводить необхідні технологічні розрахунки та оформлює технічну документацію, виявляє причини браку продукції, розробляє заходи щодо його запобігання і ліквідації, здійснює контроль за дотриманням правил техніки безпеки.
Спеціальність є популярною нині та й на далі не втратить свою актуальність на ринку праці, фахівці даної спеціальності необхідні повсякчас і всюди.