Професія кухар, по-своєму, унікальна. В ній головне - талант, почуття смаку, фантазія. З одного боку, ця професія вимагає скрупульозної точності, з іншого – наявності творчої жилки, щоб придумати оригінальний рецепт або вишукану прикрасу страви.
Свої вміння смачно приготувати та красиво подати приготовані страти продемонстрували учні групи К-2 під час Державної кваліфікаційної атестації з професії «Кухар» 5 розряду, що відбулася 29 червня в закладі освіти.
Учням були запропоновані завдання згідно переліків кваліфікаційних робіт за темами: приготування страв з риби та м’яса, холодних страв та закусок, перших страв, страв з борошна та інших.
Кваліфікаційною комісією кращими були визнані роботи Сергія БЛЕТІ – «курка фарширована» та Анастасії БАКО – «профітролі».
Учні продемонстрували паростки цікавих ідей, здатність до самостійної роботи з обраної професії, уміння і навички виконувати складні виробничі завдання. Свої творчі здібності, розвинуті у стінах училища, вони втілили у приготовлених стравах.
Всі учні показали достатній та високий рівень навчальних досягнень. Рішенням кваліфікаційної комісії здобувачам освіти групи К-2 присвоєно 5 кваліфікаційний розряд з професії «Кухар».
Учнями пройдено ще один крок до професіоналізму! Більшість з них продовжать навчання в училищі за спеціальністю «Харчові технології» на наступний рік.
До зустрічі у новому навчальному році!