Професії «Кухар», «Кондитер» необхідні та актуальні в усі часи, оскільки без їжі людина не може існувати. Сучасний представник кулінарних професій має бути справжнім професіоналом, дієтологом, технологом, мати талант художника, вишуканий тонкий смак, гарну образну пам’ять та почуття міри.
Розповісти про свою професію, розширити кругозір, показати свої знання і уміння допомагає тиждень професії, який організовують разом з учнями досвідчені викладачі та майстри виробничого навчання ДПТНЗ «Роменського ВПУ».
З 08.04 по 12.04 24 року в ДПТНЗ «Роменське ВПУ», методичною комісією викладачів та майстрів виробничого навчання професії «кухар», «кондитер» спільно з цикловою комісією «Харчові технології», «Підприємництво та торгівля» проведено тиждень професійної майстерності.
ПОНЕДІЛОК. Демонстрація стіннівок та відеороликів. Учні навчального закладу підібрали матеріал і оформили стіннівки та відзняли відеоролики на кулінарну тематику. Викладачем спецдисциплін Коваленко Т.І. з учнями групи КК-1, проведено урок-суд, з теми «П’ять фактів чому бобові важливі для здоров’я».
ВІВТОРОК. Виставка – продаж кулінарних та кондитерських виробів, які приготували учні груп «Кухар», «Кондитер» та майстри виробничого навчання – Степаненко Ю.М., Олешко Н.О., Савченко Є.В., Токар В.В., Конопленко І.В.
СЕРЕДА. Для мотивації учнів шкіл міста до вступу у ДПТНЗ «Роменське ВПУ» організована виставка творчих робіт обдарованої молоді професії «Кухар», «Кондитер» та «Товарознавець-комерсант». Запрошені учні шкіл міста з цікавістю розглядали творчі роботи, які презентували учні групи КК-1 Ангеліна Клименко і Дмитро Кравцов та учні групи ТК-1 Вероніка Ніколенко, Вероніка Лісіцина. Майстри виробничого навчання Степаненко Ю.М., Олешко Н.О., Савченко Є.В. провели тренінг зі створення оздоблення для пасхальних куличів.
ЧЕТВЕР. Викладач спецдисципліни Коваленко Т.І. та учні груп КК-1, КК-2 провели в інтерактивній та ігровій формі позакласний захід з теми « Здорове харчування- запорука здоров’я» Особливість заходу в тому, щоб зробити акцент на всесвітньо визнаних підходах до здорового харчування, і ознайомити з ними здобувачів освіти закладу.
П’ЯТНИЦЯ. Підведення підсумків. Тиждень професійної майстерності виявився насиченим на цікаві заходи та позитивні враження. Бажаємо здобувачам освіти нових професійних досягнень, творчої наснаги та віри у власні сили!