З 9 по 13 грудня в ДПТНЗ «Роменське ВПУ» пройшов предметний тиждень спеціальностей «Виробництво харчової продукції», «Товарознавство та комерційна діяльність», «Будівництво та експлуатація будівель і споруд».
З метою підвищення престижності та популяризації даних спеціальностей, стимулювання інтересу до них серед учнів шкіл міста та району, розширення співпраці між Роменським ВПУ, соціальними партнерами та загальноосвітніми навчальними закладами, протягом тижня було проведено цілу низку заходів.
Своє бачення обраної професії учні відтворили на стіннівках «Моя кваліфікація – технік-технолог харчової галузі», «Моя спеціальність – товарознавець», «Сучасні технології будівництва», які впродовж тижня були представлені увазі учнівського та педагогічного колективів.
В училищі працювала виставка-продаж кондитерських виробів, які приготували учні, що навчаються на спеціальності «Виробництво харчової продукції». На тематику «Декоративне оформлення вітрини» було підготовлено виставку учнями спеціальності «Товарознавство та комерційна діяльність».
Для виявлення бажання учнів навчатися на ІІІ ступені навчання за кваліфікаціями «технік-технолог з технології харчування» та «товарознавець-комерсант», було проведено анкетування та опитування серед учнів груп МШП-2, МШП-3, ПП-2, ПП-3, КК-б, КК-3, КК-4. Згідно результатів, було визначено, що учні зацікавлені в продовженні навчання за даними спеціальностями, які користуються великим попитом на ринку праці.
Викладачами провелись індивідуальні консультації з учнями та їх батьками з питань підвищення інтересу до обраної професії та подальшого навчання за спеціальністю «Будівництво та експлуатація будівель і споруд». Новітні технології будівництва були представлені під час кінолекторію «Сучасні матеріали та технології в будівництві».
Для учнів 9-11 класів ЗОШ №4 організували «День відкритих дверей». Для них було продемонстровано презентації спеціальностей «Виробництво харчової продукції» та «Товарознавство та комерційна діяльність». Школярі ознайомилися з особливостями та специфікою даних професій, їхнім значенням, актуальністю та перспективністю у сучасному житті. Також учні взяли активну участь у майстер-класах «Виготовлення елементів оздоблення кулінарних страв та виробів», «Оздоблення кондитерських виробів вершковим та масляним кремами», «Складне пакування», «Способи зав’язування краваток», виявивши при цьому неабияку зацікавленість до даного процесу.
Підсумки тижня циклових комісій було підведено у ході засідання, на якому обговорилися питання розвитку, вдосконалення, впровадження нових методик викладання та підвищення мотивації учнів до обрання спеціальностей «Виробництво харчової продукції», «Товарознавство та комерційна діяльність» і «Будівництво та експлуатація будівель і споруд».