Виробниче навчання – це важлива частина підготовки кваліфікованих робітників. Саме на уроках виробничого навчання учні набувають професійні знання, уміння і навички, беруть участь у створенні, вчаться творчому підходу до трудової діяльності, готують себе до самостійної праці.
У навчальних лабораторіях та майстернях закладаються основи майстерності, тут проявляється інтерес і любов до професії, учні привчаються до дисципліни праці, у них виховується потреба у якісному виконанні дорученої роботи.
Днями в Роменському ВПУ в групі КК-2 було проведено відкритий урок виробничого навчання на тему «Приготування дерунів» з теми програми «Приготування страв з овочів». Провела його майстер виробничого навчання Захарченко Наталія Василівна.
Під час уроку учні навчились правильно організовувати робоче місце відповідно до теми, підбирати необхідний інструмент, інвентар, посуд, проводити розрахунки сировини на задану кількість порцій страви, дотримуватись послідовності технологічного процесу, проводити бракераж страви, економно використовувати електроенергію та сировину, дотримуватись правил гігієни та виробничої санітарії, правил техніки безпеки. Навчились розвивати самостійність, вміння орієнтуватись у виробничих ситуаціях.