Працівники ДПТНЗ «Роменське ВПУ» - не тільки досвідчені педагоги та кваліфіковані вихователі. Вже неодноразово вони показували себе з найкращої сторони і на різноманітних конкурсах та фестивалях, здобуваючи лише призові місця.
Так, 17 вересня відбувся ІІ етап Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності серед майстрів професії «кухар». Конкурс проходив в місті Суми. Наш навчальний заклад представляла майстер виробничого навчання – Конопленко Ірина Василівна.

Майстер Роменського ВПУ Ірина Конопленко під час конкурсу професійної майстерності.
Три дня тривала напружена боротьба за звання «кращий» серед майстрів Сумської області. Найпродуктивнішим та найскладнішим днем конкурсу став день, коли майстри готували головну страву та десерт. Ірина Василівна відзначилася своєю основною стравою – рулетом «по-королівські». Журі прискіпливо визначало переможців серед 20 учасників. І ось результат – майстер ДПТНЗ «Роменське ВПУ» Конопленко Ірина Василівна зайняла третє місце.

Під час нагородження переможців конкурсу серед майстрів професії «кухар».
І ось через місяць знову конкурс. Цього разу 17 жовтня в місті Кролевець пройшов ІІ етап Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності серед майстрів професії «кравець». ДПТНЗ «Роменське ВПУ» в цьому конкурсі представляла майстер виробничого навчання Гречаник Марія Іванівна, яка перемогла в І етапі конкурсу.

Майстер Роменського ВПУ Марія Гречаник у ході конкурсу.
У Кролевці атмосфера конкурсу була дуже напружена та вражала своєю насиченою програмою, де кожен учасник мав показати свої найкращі здібності в ході багатьох завдань. Серед напруженої боротьби конкурсанти й не помітили, як настала головна мить конкурсу – підведення підсумків. І от приємна винагорода, Гречаник Марія Іванівна зайняла друге місце.

За найкращі результати - грамоту та численні привітання.
Ці результати обох конкурсів говорять про те, що у нашому навчального закладі працюють висококваліфіковані майстри виробничого навчання, які показали себе на високому рівні. Хотілося б відмітити взаємоповагу та взаємодопомогу на відділенні «Технології харчування, торгівельна та кравецька справа». Без цих якостей, ми б не досягли таких результатів.