У нараді брали участь керівники навчальних закладів та представники закладів ресторанного господарства регіону. Від ДПТНЗ «Роменське ВПУ» у нараді брав участь директор училища Помаран П.І. та директор кафе «Парус» торговельно-ресторанного комплексу «Наташа» м. Ромни Штанько Валентина Володимирівна. В ході наради обговорювались питання розвитку харчової галузі та туризму Сумської області, тісної взаємодії зацікавлених сторін, реальної співпраці всіх соціальних партнерів, вирішення головного завдання - забезпечення ринку праці кваліфікованими робітничими кадрами. Штанько В.В. у своєму виступі поділилася досвідом щодо впровадження сучасних українських та зарубіжних технологій, про тісну співпрацю підприємства з ДПТНЗ «Роменське ВПУ» щодо підготовки робітників за професіями «Кухар», «Кондитер», «Продавець продовольчих товарів», «Продавець непродовольчих товарів» та подальшого працевлаштування випускників.
У лабораторіях Сумського центру професійно-технічної освіти харчових технологій, торгівлі та ресторанного сервісу учні училищ області виготовляли та презентували кулінарні страви та кондитерські вироби. Проведено майстер-класи з приготування японського хлопкового чізкейку, фуршетної нарізки, показу техніки карвінгу, приготування сучасного декору. Клименко Ірина, учениця групи КК-4 ДПТНЗ «Роменське ВПУ», під керівництвом майстра виробничого навчання Пархоменко Інни Іванівни демонструвала приготування десерту «Шоколадна фантазія». Під час дегустації присутні відзначили високий рівень виготовлення десерту, якість та креативність презентації виробу.