9 березня в групі КК-2, що навчаються за професією «Кухар» ДПТНЗ «Роменське ВПУ» пройшов відкритий урок з практичною роботою на тему «Сервіровка столу банкетного та способи складання серветок» (Тема програми: «Обслуговування споживачів»). Провела урок викладач Гончаренко Наталія Миколаївна.
На урок завітали: заступник директора з навчально-методичної роботи Рукавичка Т. Я., методист Роменського ВПУ Давиденко Т. І., викладачі спецдисциплін та майстри виробничого навчання.
У ході уроку учні навчилися правил та прийомів попереднього сервірування столу до банкету, складанню серветок складними способами та використанню їх для оздоблення при сервіруванні столів. Під час уроку учні формували пізнавальний інтерес до естетично-художнього оформлення столу, вчилися логічно та аналітично мислити при вирішенні виробничих ситуацій, бережно ставитися до посуду, приборів, білизни.
На початку уроку учні групи КК-2 повторили домашнє завдання. Вони відповідали на запитання викладача, доповнювали відповіді один одного. Велика увага була приділена правилам дотримання техніки безпеки при використанні столового посуду. З попередніх уроків учні згадали про предмети сервіровки столу (скатертини, столовий посуд, столові прибори, посуд для напоїв, серветки). Наглядно показали столові прибори та їх різновидність. А також згадали про скляний посуд для подачі різних видів напоїв.
Дві бригади учнів практично показали різні способи сервіровки столів. При цьому, експерти із числа інших учнів групи, оглянувши засервіровані столи, вказали на деякі недоліки.
Під час подання нової теми викладач Наталія Миколаївна детально розповіла учням про способи складання серветок, наглядно демонструючи окремі з них. Кожен учень практично освоїв способи складання серветок.
Викладач під час уроку з практичною роботою, окрім застосування столового посуду та білизни, вдало використала мультимедійну презентацію.
Урок було проведено на високому методичному рівні.