Педагогічні працівники ДПТНЗ «Роменське ВПУ» 10 листопада 2023 року брали участь у кулінарному воркшопі з теми «Приготування сучасних кулінарних страв української кухні за молекулярною технологією, який був організований на базі ДНЗ «Охтирський центр професійно-технічної освіти».
Директор навчально-методичного центру професійно-технічної освіти Наталія Самойленко привітала учасників воркшопу та зосередила увагу присутніх на сучасних тенденціях розвитку харчових технологій та необхідності впровадження технологій здорового харчування у закладах ресторанного господарства.
Методист НМЦ ПТО у Сумській області Олена Темченко ознайомила присутніх з технологіями молекулярної кухні та сучасним обладнанням, яке використовується при приготуванні страв.
Під час практичного блоку учасники воркшопу готували страви за молекулярними технологіями «Вишня з сюрпризом» та «курячий мус з овочами».
У ході воркшопу колеги обмінювались досвідом та обговорювали питання Реформи харчування.
Учасники кулінарного воркшопу отримали сертифікати про оволодіння професійними компетентностями приготування страв здорового харчування за сучасними молекулярними технологіями.