Середина січня для учнів групи К-2 була дуже відповідальною. Адже 17 січня, після тривалого вивчення спеціальних дисциплін та проходження виробничої практики, для них була проведена Державна кваліфікаційна атестація з професії «кухар» 4 розряду.
Майбутні працівники закладів харчування готували страви відповідно до вимог програми підготовки кваліфікованого робітника 4 розряду з професії «кухар», а саме: філе індички фаршироване, котлета по-київськи, кекси м’ясні, лопатка із свинини з чорносливом та інші. Кожен учень презентував свої страви, детально пояснював технологію їх приготування, яких вимог і правил гігієни й санітарії дотримувався. Звісно, всі учні хвилювались, адже вони підтверджували свою професійну компетентність кваліфікаційній комісії, але це не завадило їм успішно пройти випробування.
А наступного дня вони захищали дипломні роботи й доводили, що гідні отримати кваліфікацію «кухар». Цьогорічні дипломні роботи вирізнялися широким спектром тем та високим рівнем їх виконання й захисту. Особливо членам державної кваліфікаційної комісії сподобалися роботи Сергія БЛЕТІ, Анни СПІВАК та Лесі КУШНІРЕНКО.
Державна кваліфікаційна комісія одержала задоволення від відповідей здобувачів освіти і засвідчила, що сьогоднішні учні справжні професіонали своєї справи. Члени комісії оцінили підготовку учнів на високому рівні, привітали з присвоєнням кваліфікації «кухар» 4 розряду та запевнили, що вони можуть вважати себе конкурентоспроможними кваліфікованими робітниками.