Наш девіз: "Хто не йде вперед - йде назад. Стану нерухомості не існує."

.

ДПТНЗ "Роменське ВПУ"
Наша адреса:
42000, Сумська обл.,
м.Ромни, вул.Коржівська, 44
Контактні телефони:
(05448) 5-19-56, 5-19-67, 5-12-71
Факс: (05448) 5-12-71
vpu14@ukr.net

Електронна бібліотека ДПТНЗ «Роменське ВПУ» за посиланням 
http://bibliotekavpu.ucoz.com

Відповідальна особа з питань консультаційної допомоги:

Ірина Гулак, 096 744-93-21, 066 449-81-99

Відповідальна особа за сайт:

Юлія Іщенко, 068 062-62-94

Меню сайту

В училищі створено навчально-практичний центр за галузевим спрямуванням «Будівництво та комунальне господарство»

Початок року для професійної (професійно-технічної) освіти Сумщини ознаменувався створенням на базі Державного професійно-технічного навчального закладу «Роменське вище професійне училище» навчально-практичного центру за галузевим спрямуванням «Будівництво та комунальне господарство» для підготовки кваліфікованих робітників за професіями «Муляр», «Штукатур», «Лицювальник-плиточник», «Опоряджувальник будівельний», «Монтажник систем утеплення будівель».

Центр створено на кошти державного бюджету відповідно до наказу МОН України від 23.04.2020 року №544 «Про затвердження Переліку закладів професійної (професійно-технічної) освіти, на базі яких будуть створені навчально-практичні центри за рахунок коштів державного бюджету у 2020 році» та наказу Департаменту освіти і науки Сумської ОДА від 03.06.2020 року №278-ОД «Про створення навчально-практичного центру»

Головною метою діяльності Центру є:

  • реалізація завдань щодо вдосконалення практичної підготовки за вказаними професіями здобувачів закладів професійної (професійно-технічної) та вищої освіти;
  • підвищення кваліфікації педагогічних працівників, фахівців підприємств, організацій, установ;
  • надання освітніх послуг з професійного (професійно-технічного) навчання, перепідготовки та підвищення кваліфікації робітників за професіями будівельного виробництва;
  • впровадження в освітній процес новітніх виробничих технологій із застосуванням сучасного обладнання, інструментів і матеріалів;
  • здійснення шляхом співробітництва і взаємодії постійного зв’язку між підприємствами та іншими закладами професійної (професійно-технічної) освіти з метою поширення інноваційних виробничих та педагогічних технологій, інформації щодо новітніх матеріалів, інструментів, обладнання тощо.

Вартість створення Центру становить 8 000 тис. гривень. Такий обсяг фінансування дозволив провести ремонт приміщень Центру (кабінетів теоретичного навчання, майстерень виробничого навчання) та закупити сучасні будівельні прилади та інструменти. До робіт з обладнання виробничих на навчальних кабінетів долучилися майстри виробничого навчання та здобувачі робітничих професій будівельного профілю.

Насьогодні повністю укомплектовані за сучасними стандартами робочі місця викладачів (майстрів) та учнів, функціональними є не лише навчальні, а й підсобні та санітарні приміщення. Вражає кількість та клас виробничого обладнання фірм GTM, Kaleta, Makita, Saturn та ін., які визнані провідними виробниками та постачальниками машин, апаратів та інструментарію на світовому ринку механізмів, що використовуються у будівельній галузі.

Вже скоро на базі новоствореного навчально-практичного центру розпочнуться навчальні заняття, проходитимуть засідання методичних комісій викладачів спецдисциплін та майстрів виробничого навчання будівельних професій, практико-орієнтовані форми методичної роботи (тренінги, майстер-класи, презентації будівельної продукції), конкурси фахової майстерності тощо.

Діяльність навчально-практичного центру за галузевим спрямуванням «Будівництво та комунальне господарство» дасть змогу майбутнім випускникам адаптуватися до реальних потреб ринку праці і реалізувати себе у майбутньому та сприятиме розвитку співпраці закладу освіти із соціальними партнерами, поширенню досвіду модернізованого навчання та покращенню якості підготовки висококваліфікованих робітників.

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

Офіційний сайт президента України     Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України     Сумська Обласна Державна Адміністрація     Сумський Державний Університет     Інститут професійно-технічної освіти НАПН України     Департамент освіти і науки Сумської ОДА    Національна академія педагогічних наук України     Державне підприємство     Навчально-методичний центр Професійно-технічної освіти у Сумській області

© 2007-2020 ДПТНЗ "Роменське ВПУ". Офіційний сайт

ДПТНЗ "Роменське ВПУ"
Наша адреса:
42000, Сумська обл.,
м.Ромни, вул.Коржівська, 44
Контактні телефони:
(05448) 5-19-56, 5-19-67, 5-12-71
Факс: (05448) 5-12-71
vpu14@ukr.net

Електронна бібліотека ДПТНЗ «Роменське ВПУ» за посиланням 
http://bibliotekavpu.ucoz.com

Відповідальна особа з питань консультаційної допомоги:

Ірина Гулак, 096 744-93-21, 066 449-81-99

Відповідальна особа за сайт:

Юлія Іщенко, 068 062-62-94

Меню сайту