Професія кухаря здавна шанована та затребувана. Саме професійних кухарів готує Роменське ВПУ, в стінах якого учні набувають стійких умінь та навичок, що знадобляться їм у майбутній професійній діяльності, допоможуть стати майстрами своєї справи.
Про те, що в училищі навчаються талановиті учні, працюють творчі та професійні педагоги, вказує проведений із 15 по 19 квітня тиждень професії «Кухар, кондитер», який можна охарактеризувати висловом: "Професія кухаря - це стабільність сьогодні, впевненість завтра, успішність завжди". Протягом тижня, метою проведення якого було формування пізнавального інтересу до вивчення спеціальних предметів, виховання любові до обраної професії, учні та педагоги показували свої здібності та таланти.
Розпочався тиждень із демонстрації на І-му поверсі відеороликів та презентацій електронних газет на тему: «Моя професія - моя гордість» та «Я в своїй професії». Учні груп кухарів, кондитерів, майстри виробничого навчання влаштували для всіх реалізацію кондитерських виробів власного виробництва.
Наступним кроком у роботі педагогів училища стало активне залучення учнів до участі в різноманітних конкурсах, де вони мали змогу показати свою професійну майстерність. Особливо цікавим був кулінарний конкурс фахової майстерності «Вправний кухар», метою якого було перевірка фахових знань теоретичної, професійно-практичної підготовки, вдосконалення професійних навичок, уміння учнів застосовувати теоретичні знання та новітні технологї кондитерського виробництва. За результатами конкурсу визначено переможців:
І місце - Каплун Анна та Пипа Дар`я, гр. КК-1;
Шебедя Антон та Дяченко Дмитро, гр. КК-4;
ІІ місце – Пасічніченко Ігор та Ковган В`ячеслав, гр. КК-2;
Дужак Ігор та Колосов Дмитро, гр. К-1;
ІІІ місце – Іщенко Анна та Василина Ірина, гр. К-2,
Дуля-Борзинець Олена та Тіхонова Альбіна, гр. КК-3.
16. 04 Коваленко Т. І. провела у гр. КК-4 відкритий факультативний захід на тему «Технологія використання мастики при виготовленні високохудожніх оригінальних тортів», під час якого учні працюючи в командах та використовуючи власні творчі здібності пропонували оригінальні способи оздоблення тортів.
З метою профорієнтаційної роботи було до училища запрошено учнів школи №1, які ознайомились із кабінетами й лабораторіями, де отримають знання з професій «Кухар, кондитер», оглянули презентації композицій на кухарську тематику та майстер-класи, підготовані учнями та майстрами в/н:
- налисники «Роменські» (Конопленко І. В. та Пархоменко І. І.);
- бутерброди «Канапе» (Токар В. В. та Лаврик Р. М.);
- піраміда з бульбашками (Філімонова О. А.);
- українські вареники (Степаненко Ю. М.);
- грузинська страва «Лаваш» (Новікова Є. В.).
Відкритий факультативний захід з обдарованими учнями 18.04. провела Філімонова О. А., на якому учні із викладачем опрацьовували технологію приготування сучасних вареників.
Цикл заходів, проведених у межах предметного тижня, був спрямований на поглиблення взаємозв`язків між теоретичним й виробничим навчанням, на підвищення якості навчання, професійної підготовки й розвитку творчої діяльності учнів.