20 грудня у ДПТНЗ «Роменське ВПУ» стартував конкурс «Мій кращий урок». Викладач Гончаренко Наталія Миколаївна у рамках даного конкурсу провела відкритий урок із предмета «Технологія приготування їжі з основами товарознавства» у групі К-1 на тему « Технологія приготування смажених страв з овочів».
Відкриті уроки відносяться до колективних форм методичної роботи. Вони допомагають колективно визначити і на конкретних прикладах показати, які методи, прийоми і педагогічні засоби доцільно використати при вивченні найбільш складних тем програми, як краще використати на уроках технічні засоби навчання, як організувати і провести лабораторно-практичні роботи, як при мінімальних затратах навчального часу добитись ефективного засвоєння учнями нового навчального матеріалу, як вчити учнів думати, робити висновки. Саме це і намагалася продемонструвати на уроці Наталія Миколаївна.
Урок проведений на належному науковому й методичному рівні, було дотримано всі загальнодидактичні вимоги. Тип та структура відповідали його цілям та завданням. Обрані шляхи досягнення мети, комплекс прийомів, завдань сприяли реалізації поставленої мети. Розподіл часу був доцільним для кожного етапу та виду діяльності. Використані методи та прийоми були ефективними, бо сприяли засвоєнню набутих знань. Питання, які ставились, вимагали вдумливої відповіді, розуміння та осмислення матеріалу - розвитку розумової активності, що і показали учні. Самостійна пізнавальна діяльність учнів на уроці забезпечувалася в процесі співпраці вчителя та учнів. Використання технічних засобів як засобів наочності допомогло глибше проникнути в суть вивченого матеріалу та раціонально використати час.