З метою реалізації міжпредметних зв`язків через інтегрування предмета «Іноземна мова» та професійно-теоретичних предметів з професії «Кухар, кондитер» та задля сприяння розвитку професійної компетентності педагогічних працівників і популяризація робітничих професій у грудні 2017 року в області стартував проект «Упровадження інтегрованого навчання при підготовці кваліфікованих робітників з професії «Кухар, кондитер».
Даний проект складається з чотирьох етапів: організаційно-підготовчого, концептуально-діагностичного, формувального та узагальнюючого.
Над виконанням завдань цього проекту активно працювала творча група №4 у складі 4-х навчальних закладів системи ПТО Сумщини, а саме: ДПТНЗ «Роменське ВПУ», ДНЗ «Охтирський центр ПТО», ДПТНЗ «Реутинський ПАЛ» та ДПТНЗ «Кролевецьке ВПУ». До роботи долучилися викладачі іноземної мови, викладачі спецдисциплін, майстри виробничого навчання та учні, що навчаються за професіями «Кухар», «Кондитер» вказаних професійно-технічних навчальних закладів.
З ентузіастів серед учнівської молоді були сформовані групи, які здійснювали:
- пошук, дослідження та аналіз історичних джерел тощо із питань регіональної кухні, історії виникнення та культури споживання обраної страви регіону на сучасному етапі;
- моніторинг закладів ресторанного господарства, де готують страви української кухні;
- приготування страв регіональної кухні;
- переклад матеріалів проектної роботи на англійську мову.
Злагоджена спільна діяльність учнів та їх наставників забезпечила виконання поставлених завдань і досягнення цілей проекту. 18-19 квітня 2018 року в Шосткинському вищому професійному училищі проведено творчу майстерню в рамках даного проекту, де підводилися підсумки організаційно-підготовчого етапу. Викладач англійської мови Близнюк О. В. та майстер виробничого навчання Пархоменко І. І., учасники від Роменського ВПУ, презентували власні напрацювання та результати реалізації проекту «Сумщина кулінарна минула і сучасна».
Під час засідання учасники представляли результати дослідження другого (проміжного) етапу проекту: мультимедійні презентації рецептів та технологій приготування обраних страв історичної та сучасної української кухні різних регіонів Сумщини, відеофрагменти майстер-класів щодо приготування обраної страви, проводили дегустацію презентованих страв. Інна Іванівна готувала сучасну і дуже цікаву страву, коріння якої сягає далеких часів, - сюпрем з гусячого філе з вишнево-порічковим соусом.
За результатами відпрацювання практичних навичок представники Роменського ВПУ отримали сертифікати учасників.