Ключовим завданням системи професійної (професійно-технічної) освіти була й залишається підготовка висококваліфікованих робітничих кадрів. Вагому роль у цьому питанні відіграють конкурси фахової майстерності з робітничих професій, які проводяться серед учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти із метою виявлення, розповсюдження та впровадження передових прийомів і методів праці, сучасних технологій, підвищення рівня теоретичної та професійної підготовки, інтересу учнів до професії, розвитку їх творчої активності, виявлення кращих індивідуальних показників роботи учасників конкурсу, популяризації робітничих професій серед молоді.
08.02.2018 року в Роменському ВПУ відбувся І етап Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед учнів професійно-технічних навчальних закладів із професії «Продавець продовольчих товарів», де змагалися найкращі учні І-ІІІ курсів.
Головна мета конкурсу – підвищення рівня професійної майстерності учнів професійно-технічних навчальних закладів, розвиток їх творчої активності, виявлення, розповсюдження та впровадження в навчальний процес передових методів та прийомів праці, поглиблення знань сучасних виробничих технологій у галузі обслуговування, удосконалення професіоналізму та підвищення престижності професії у сфері обслуговування.
За умовами конкурсу було два тури - теоретичний і практичний.
Теоретичний передбачав тестування, під час якого було перевірено рівень професійно-теоретичних знань учасників зі спецпредметів, а саме: «Товарознавство продовольчих товарів», «Організація та технологія торговельних процесів», «Основи бухгалтерського обліку», «Техніка і механізація торговельних розрахунків» та «Охорона праці».
Практичний тур полягав у виконанні наступних завдань: робота на реєстраторах розрахункових операцій, робота в торговельному залі, викладання товарів, надання рекомендацій та консультацій на обраний покупцем товар.
Під час оцінювання практичного туру враховувалися такі критерії, як зовнішній вигляд учасника, організація робочого місця, дотримання санітарно-гігієнічних вимог та норм часу, а також майстерність, творчий підхід, точність та якість під час виконання завдання.
Компетентне журі уважно спостерігало й оцінювало роботу конкурсантів.
За результатами фахового змагання було визначено переможців конкурсу:
І місце – Гаркавенко Вячеслав;
ІІ місце – Потворов Іллій;
ІІІ місце – Туник Тетяна.
Бажаємо переможцям успіхів, щастя, добра, творчих злетів та нових здобутків.