З метою розвитку професійних здібностей здобувачів освіти та підвищення престижності професії «Кухар, кондитер», та спеціальностей «Харчові технології», «Підприємництво та торгівля» у ДПТНЗ «Роменське ВПУ» з 14 по 18 квітня 2025 року було проведено професійний тиждень. Проведені заходи дали можливість майбутнім кухарям, кондитерам, фаховим молодшим бакалаврам застосувати теоретичні знання на практиці, розвинути креативність і професійне мислення, а також сприяли формуванню позитивного ставлення до обраної професії. Гаслом проведеного тижня став вислів «Майстерність у руках, смак у серці!» У рамках тижня було заплановано ряд заходів, мета яких:
- розширення професійних знань та навичок;
- формування пізнавального інтересу та підвищення престижності професії;
- розвиток креативності та командного духу;
- використання сучасних технологій у навчанні.
Основні заходи тижня професії «Кухар, кондитер», та спеціальностей «Харчові технології», «Підприємництво та торгівля»:
- Відкритий захід «Здорове харчування – запорука здоров’я»
- Круглий стіл на тему: «Запрошуємо на каву»
- Майстер – клас на тему «Різні способи ліплення вареників»
- Конкурс «Найкращий дегустатор вареників» серед учнів училища та запрошених.
Мета конкурсу, який був проведений між здобувачами освіти училища та запрошеними – показати можливості сучасної інтерпретації традиційної української страви – вареників. Здобувачі освіти змагалися у швидкості, креативності ліплення та якості приготування вареників, демонструючи оригінальні начинки, цікаві подачі та сучасний декор. Такий формат змагань сприяв розвитку творчих здібностей здобувачів освіти, удосконаленню техніки приготування вареників, розширенню знань про українську кухню та формуванню навичок командної роботи.
Проведені в рамках Тижня заходи сприяли підвищенню інтересу здобувачів освіти до навчання, розширенню їхніх професійних знань та вдосконаленню практичних навичок. Завдяки різноманітності форм проведення заходів – від дегустацій та турнірів до майстер-класів– здобувачі освіти мали можливість проявити свою креативність, розкрити творчий потенціал, відчути важливість обраної професії та усвідомити перспективи професійного зростання.
Спільна робота викладачів, майстрів виробничого навчання та здобувачів освіти сприяла згуртованості колективу, обміну досвідом і підвищенню мотивації до самовдосконалення. Заходи також стали платформою для популяризації професії «Кухар, кондитер» та спеціальностей «Харчові технології», «Підприємництво та торгівля» серед громадськості, демонстрації її актуальності та престижності.
Дякуємо всім учасникам за активну участь у проведенні Тижня професії! Бажаємо натхнення, нових досягнень і подальших успіхів у професійному становленні!