Наш девіз: "Хто не йде вперед - йде назад. Стану нерухомості не існує."

.

ДПТНЗ "Роменське ВПУ"
Наша адреса:
42000, Сумська обл.,
м.Ромни, вул.Коржівська, 44
Контактні телефони:
(05448) 5-19-56, 5-19-67, 5-12-71
Факс: (05448) 5-12-71
vpu14@ukr.net

Електронна бібліотека ДПТНЗ «Роменське ВПУ» за посиланням 
http://bibliotekavpu.ucoz.com

Відповідальна особа з питань консультаційної допомоги:

Ірина Гулак, 096 744-93-21, 066 449-81-99

Відповідальна особа за сайт:

Юлія Іщенко, 068 062-62-94

Меню сайту

Електромеханік з ремонту та обслуговування лічильно-обчислювальних машин; Монтажник інформаційно-комунікаційного устаткування

Професії електромеханіка з ремонту та обслуговування лічильно-обчислювальних машин, монтажника інформаційно-комунікаційного устаткування можна набути в Роменському вищому професійному училищі.
Термін навчання на базі 11 класів складає 2 роки

Професія «Електромеханік з ремонту та обслуговування лічильно-обчислювальних машин»

Кваліфікація – 3,4 розряди

Комп`ютерна техніка є невід`ємним атрибутом багатьох робочих місць. А що робити, якщо щось вийшло з ладу, куди звернутись? Як правильно провести діагностику, виявити несправності та усунути їх?

У нашому навчальному закладі готують висококваліфікованих робітників за професією “Електромеханік з ремонту та обслуговування лічильно-обчислювальних машин”, які зможуть полагодити комп`ютер, принтер, сканер, касові апарати та іншу техніку.

Електромеханік з ремонту та обслуговування лічильно-обчислювальних машин виготовляє друковані плати; усуває дефекти друкованого монтажу; здійснює провідниковий електричний монтаж; паяє друковані вузли і блоки радіоелектронної апаратури; працює з сучасними паяльними станціями та електромонтажним обладнанням; проводить електрорадіотехнічні вимірювання з допомогою універсальних та спеціальних вимірювальних приладів; ремонтує і регулює блоки живлення; виконує обслуговування та ремонт лічильно-обчислювальних машин; виконує обслуговування, настроювання та ремонт принтерів, сканерів, касових апаратів; встановлює операційні системи, програмне забезпечення; проводить модернізацію та вдосконалення комп`ютерів.

Для електромеханіка найважливіше: бути уважним, акуратним, старанним, мати терпіння, наполегливість, бажання самовдосконалюватись, уміти логічно мислити, аналізувати і вибирати правильне рішення.

Перспективи працевлаштування:

- на промислових підприємствах, об`єднаннях радіотехнічної галузі різних форм власності;

- на підприємствах телефонного зв`язку;

- у майстернях, сервісних центрах з ремонту лічильно-обчислювальних машин;

- на підприємствах з техобслуговування і ремонту комп`ютерної техніки, оргтехніки та техніки мобільного зв`язку;

- у сфері роздрібної торгівлі побутовими товарами, цифровою технікою.

Фото 1. 03.08.2017
На фото: під час уроку виробничого навчання
Фото 3. 03.08.2017
На фото: під час лабораторно-практичного заняття з предмета «Технологія ремонту та обслуговування лічильно-обчислювальних машин»

Професія «Монтажник інформаційно-комунікаційного устаткування»

Кваліфікація – 5 розряд

Комунікації та інформаційні технології мають надзвичайно важливе значення в житті суспільства. Сьогодення характеризується революційним розвитком інформаційно-комунікаційних технологій, які використовуються на всіх рівнях, у всіх сферах, галузях, територіальних і часових просторах управління.

Регіональний ринок праці потребує кваліфікованих робітників, здатних комплексно розв`язувати питання впровадження інформаційно-комунікаційних систем та забезпечувати їх обслуговування. Оволодіння саме такими функціями передбачає професія «Монтажник інформаційно-комунікаційного устаткування».

Кваліфікований робітник з професії «Монтажник інформаційно-комунікаційного устаткування» здійснює операції з монтажу інформаційно-комунікаційного обладнання, підтримки в робочому стані локальних та глобальних мереж, обробки інформації та подальше її використання, монтаж інформаційно-комунікаційного обладнання, налагодження елементів та блоків ПК, встановлення пакетів прикладних програм, налагодження роботи операційних систем, драйверів, офісного та іншого обладнання згідно з профілем діяльності підприємства, установи, організації чи потреб користувача, встановлення нетипового програмного забезпечення, оновлення програмних продуктів, виконує підготовку до продажу, надає консультації споживачам інформаційно-комунікаційного обладнання.

Фото 2. 03.08.2017
На фото: тестові вимірювання радіоелементів
Фото 4. 03.08.2017
На фото: під час уроку теоретичного навчання з предмету «Технологія роботи з ІКУ»
 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

Офіційний сайт президента України     Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України     Сумська Обласна Державна Адміністрація     Сумський Державний Університет     Інститут професійно-технічної освіти НАПН України     Департамент освіти і науки Сумської ОДА    Національна академія педагогічних наук України     Державне підприємство     Навчально-методичний центр Професійно-технічної освіти у Сумській області

© 2007-2020 ДПТНЗ "Роменське ВПУ". Офіційний сайт

ДПТНЗ "Роменське ВПУ"
Наша адреса:
42000, Сумська обл.,
м.Ромни, вул.Коржівська, 44
Контактні телефони:
(05448) 5-19-56, 5-19-67, 5-12-71
Факс: (05448) 5-12-71
vpu14@ukr.net

Електронна бібліотека ДПТНЗ «Роменське ВПУ» за посиланням 
http://bibliotekavpu.ucoz.com

Відповідальна особа з питань консультаційної допомоги:

Ірина Гулак, 096 744-93-21, 066 449-81-99

Відповідальна особа за сайт:

Юлія Іщенко, 068 062-62-94

Меню сайту