Подати заяву для вступу

Наші перемоги на міжнародному рівні

Учениця Роменського ВПУ взяла участь у ІІ Міжнародному кулінарному фестивалі «BESTCооkFEST» та І Всеукраїнському конкурсі професійної майстерності «WorldSkills Ukraine»

31 жовтня – 3 листопада 2016 р. у виставковому центрі «КиївЕкспоПлаза» у межах проведення Міжнародного експофоруму ресторанно-готельного бізнесу та клінінгу FoReCH-2016 проходив ІІ Міжнародний кулінарний фестиваль «BESTCооkFEST-2016» – знаковий кулінарний та гастрономічний конкурс серед професіоналів (кухарів, готельєрів, рестораторів, кондитерів, постачальників HoReCa), які прагнуть постійно удосконалювати професійні компетентності та практичні навички, збагачувати набутий досвід з кулінарного і кондитерського мистецтва. У рамках фестивалю також було проведено І Всеукраїнський конкурс професійної майстерності «WorldSkills Ukraine».

Фото 13. 01.11.2016
На фото: під час офіційного відкриття ІІ Міжнародного кулінарного фестивалю «BESTCооkFEST-2016» та І Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності «WorldSkills Ukraine»
Фото 14. 01.11.2016
На фото: присутніх привітав прем’єр-міністр України Гройсман Володимир Борисович
Фото 15. 01.11.2016
На фото: побажали перемоги усім учасникам почесне суддівство фестивалю
Фото 16. 01.11.2016
Фото 17. 01.11.2016
На фото: у ході офіційного відкриття кулінарного фестивалю та конкурсу професійної майстерності

Головою суддівської колегії Міжнародного кулінарного фестивалю «BESTCооkFEST-2016» був Президент Всесвітньої Асоціації кулінарних союзів (WorldChefs) Томас Андраес Гуглер(Саудівська Аравія).

Оцінював роботи професійний та авторитетний міжнародний суддівський корпус, до складу якого увійшли всесвітньо відомі шеф-кухарі, атестовані WorldChefs, зокрема, Марія Шрамко (Ісландія), Джордж Костіч (Сербія), Еніл Гровер (Індія), Роман Девід Таубер (Польща), Саркіз Якубян (Ізраїль), Йосип Царевич (Хорватія), Мімоза Балла (Албанія), Іво Андріч (Сербія), Зарміг Халаджян (Катар), що свідчить про популярність заходу та його високий статус, забезпечує високий професійний рівень суддівства кулінарних змагань і сприяє зміцненню дружніх відносин між кулінарними спільнотами України та інших держав.

Конкурсні роботи оцінювалися відповідно до критеріїв, рекомендованими Всесвітньою Асоціацією Кулінарних Союзів (WACS) і передбачали номінації: Арт-клас, індивідуальні та командні змагання.

Участь у ІІ Міжнародному кулінарному фестивалі «BESTCооkFEST-2016» взяли понад 200 учасників - національні команди з різних регіонів України та зарубіжні команди кухарів з 10 країн світу: Республіки Польща, Республіки Білорусь, Республіки Сербія, Республіки Хорватія, Держави Ізраїль, Палестини, Турецької Республіки, Республіки Індії, Королівства Саудівської Аравії та Ісландії. Зокрема, свої вміння показали фахівці ресторанного, готельного бізнесу та кейтерингу, студенти та учні профільних вищих навчальних закладів ІІ−V рівнів акредитації, закладів професійно-технічної освіти, спеціалізованих шкіл з кулінарного і кондитерського мистецтва.

Згідно програми фестивалю було проведено виставку робіт АРТ-класу, майстер-класи та дискусійні платформи, індивідуальні та командні змагання у різних номінаціях.

Фото 01. 01.11.2016
Фото 02. 01.11.2016
Фото 03. 01.11.2016
Фото 04. 01.11.2016
На фото: виставка робіт учасників ІІ Міжнародного кулінарного фестивалю «BESTCооkFEST-2016»

Цей грандіозний захід був цікавий для тих, хто прагне до постійного розвитку в кулінарії та кондитерському мистецтві, роботи українських і зарубіжних учасників, закоханих у свою справу, вражали своєю видовищністю усіх гостей фестивалю.

Українську команду представила Кришемінська Лідія Дмитрівна, директор Вищого комерційного училища Київського національного торговельно-економічного університету. Регіональним експертом від Сумщини виступила Висоцька Юлія Михайлівна, методист НМЦ ПТО у Сумській області.

ДПТНЗ «Роменське ВПУ» також не оминув цей масштабний та грандіозний захід. У номінації «АРТ-клас» з кондитерського мистецтва (категорія D7) брала участь учениця групи КК-3 Державного професійно-технічного навчального закладу «Роменське вище професійне училище» Клименко Ірина Сергіївна, яка представляла гостям та учасникам дві художні роботи з тістом: композицію з пряничного тіста «Зимова казка» та із солоного тіста «Мій сонячний дім – це моя Україна».

Фото 05. 01.11.2016
На фото: учениця Роменського ВПУ Ірина Клименко презентувала свої художні вироби з тіста
Фото 06. 01.11.2016
Фото 07. 01.11.2016
На фото: композиція з пряничного тіста «Зимова казка»
Фото 08. 01.11.2016
На фото: композиція із солоного тіста «Мій сонячний дім – це моя Україна»

До участі у Міжнародному кулінарному фестивалі ученицю підготували майстер виробничого навчання - Мовчан Ірина Володимирівна, викладачі - Литвин Тамара Іванівна та Гончаренко Наталія Миколаївна. До речі, викладач спецдисциплін Роменського ВПУ Литвин Тамара Іванівна також виступила у ролі експерта фестивалю та брала участь в оцінюванні робіт в номінації «Кондитерське мистецтво».

Фото 10. 01.11.2016
На фото: учениця Роменського ВПУ разом із методистом НМЦ ПТО у Сумській області - Темченко Оленою Всеволодівною
Фото 11. 01.11.2016
На фото: учениця групи КК-3 ДПТНЗ «Роменське ВПУ» разом із майстром виробничого навчання – Мовчан Іриною Володимирівною
Фото 12. 01.11.2016
На фото: учениця ДПТНЗ «Роменське ВПУ» Ірина Клименко разом із завідувачем виробничою практикою навчального закладу – Гайдук Русланою Іванівною

Під час оцінювання учениця Роменського ВПУ відповідала на безліч питань, мала унікальну можливість поспілкуватись з визнаними майстрами кулінарного мистецтва та дізнатися про свої здібності від міжнародних експертів.

Фото 18. 01.11.2016
На фото: авторитетне журі досить суворо та прискіпливо оцінювало роботи учасників

За результатами, учениця ДПТНЗ «Роменське ВПУ» Ірина Клименко виборола срібну медаль ІІ Міжнародного кулінарного фестивалю «BESTCооkFEST-2016» у своїй номінації та стала дипломантом І Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності «WorldSkills Ukraine».

Фото 19. 01.11.2016
На фото: учениця Роменського ВПУ Ірина Клименко разом з всесвітньовідомими зірками кулінарного мистецтва, членами суддівської колегії Міжнародного кулінарного фестивалю «BESTCооkFEST-2016»
Фото 20. 01.11.2016
Фото 21. 01.11.2016
На фото: під час нагородження учасників фестивалю
Фото 22. 01.11.2016
На фото: учениця ДПТНЗ «Роменське ВПУ» Ірина Клименко разом з методистами НМЦ ПТО у Сумській області - Темченко Оленою Всеволодівною та Висоцькою Юлією Михайлівною
Фото 24. 01.11.2016
На фото: призер Міжнародного кулінарного фестивалю «BESTCооkFEST-2016» Ірина Клименко разом із завідувачем виробничою практикою Роменського ВПУ Гайдук Русланою Іванівною
Фото 25. 01.11.2016
На фото: призер Міжнародного кулінарного фестивалю «BESTCооkFEST-2016» Ірина Клименко разом із старшим майстром Роменського ВПУ Подолякою Оксаною Валентинівною
Фото 23. 01.11.2016
На фото: учениця групи КК-3 ДПТНЗ «Роменське ВПУ», яка виборола срібну медаль ІІ Міжнародного кулінарного фестивалю «BESTCооkFEST-2016» та стала дипломантом І Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності «WorldSkills Ukraine»