Подати заяву для вступу

Тиждень методичної комісії «Харчові технології та ресторанний сервіс»

З метою формувати пізнавальний інтерес до вивчення спецпредметів з професії «Кухар», «Кондитер» та в цілому до кулінарної справи, підвищити пізнавальну активність учнів, виховати любов до обраної професії та мотивувати учнів шкіл міста до вступу в Роменське ВПУ, з 18 по 22 квітня в Роменському вищому професійному училищі проходив Тиждень професій кухарської справи.

Кожний день Тижня був насичений різноманітними цікавими заходами, які у повній мірі розкрили суть професії, її властивості, специфіку, умови навчання та перспективи подальшого працевлаштування по закінченню навчального закладу.

Конкурс на кращу стіннівку приваблював яскравістю кольорів, насиченістю корисної та цікавої інформації, рецептами, прислів’ями та приказками, віршами та гуморесками, а у фойє училища демонструвались презентаційні слайди, які добре висвітлили тематику тижня. У цьому заході учні груп разом з майстрами виробничого навчання Мовчан І.В. І Халецькою С.Д. зобразили тематики «Моя професія – професія майбутнього», «Сучасні технології», «Історія розвитку кухарської справи».

У вівторок учні під керівництвом викладача Філімонової О.А. організували акцію виставку-продаж кондитерських виробів своїми руками. Широкий асортимент тістечок, тортів, булочок та пиріжків з різними начинками пропонували всім бажаючим учениці групи ВХП-5. Випічку розкупили миттєво, а аромат тримався ще довго.

Фото 01. 27.04.2016
Під час виставки-продажі кондитерських виробів своїми руками

В середу, з метою профорієнтації, Роменське ВПУ відвідали учні ЗОШ І-ІІ ст. №6 та ЗОШ І-ІІІ №7. Школярів ознайомили з професіями та спеціальностями, за якими готують майбутніх фахівців у навчальному закладі, детально розповіли про професії «Кухар», «Кондитер», продемонструвавши відеоматеріал на тему: «Моя професія- найкраща».

Фото 02. 27.04.2016
Фото 03. 27.04.2016
Фото 04. 27.04.2016
Фото 05. 27.04.2016
Фото 06. 27.04.2016
Фото 07. 27.04.2016
Фото 08. 27.04.2016
Фото 09. 27.04.2016
Найцікавішим для всіх учнів стала презентація тематичних столів та майстер-класи від майбутніх кухарів, кондитерів та майстрів виробничого навчання, які були проведені в холі навчального закладу та дигустація страв
Фото 10. 27.04.2016
Фото 11. 27.04.2016
Фото 12. 27.04.2016
Учні групи КК-3 разом із майстром Гончаренко Н.М. підготували майстер-клас з розпису пряників. Та презентували тематичний стіл "Його величність, пряник"
Фото 13. 27.04.2016
Фото 14. 27.04.2016
Фото 15. 27.04.2016
Фото 16. 27.04.2016
Найяскравішим був майстер-клас з приготування піци, який демонстрували учні групи КК-2 під керівництвом майстра виробничого навчання Токар В.В. на тематичному столі "Італійська кухня"
Фото 17. 27.04.2016
Фото 18. 27.04.2016
Фото 19. 27.04.2016
Учні групи КК-2 з майстром виробничого навчання Конопленко І.В. продемонстрували процес виготовлення композицій із карвінгу
Фото 20. 27.04.2016
Учні з групи КК-1 підготували майстер-клас «Приготування сосиски в тісті». Вони показали школярам, як звичайну страву можна перетворити на шедевр
Фото 21. 27.04.2016
Ознайомили школярів найстарші кухарі з груп ВХП-5 та ВХП-6 з сучасним методом загортання млинців з різними начинками
Фото 22. 27.04.2016
Фото 23. 27.04.2016
Під час Великодніх свят найактуальнішими були традиційний стіл «Сучасна українська кухня», який підготували учні групи КК-2 з майстром виробничого навчання Конопленко І.В., та "Обід запорізьких козаків" від учнів групи К-1 та викладача Литвин Т.І.
Фото 24. 27.04.2016
Фото 25. 27.04.2016
Лаврик Р.М. демонстувала стіл "Грузинська кухня", а Філімонова О.А. - "Білоруська кухня"

У рамках тижня викладач Литвин Т.І. провела позакласний захід "Чайна церемонія" з учнями групи КК-1. Метою було правильно проводити цей ритуал, який протягом століть у практично незмінному вигляді виконують майже в кожному домі.

Фото 26. 27.04.2016
Фото 27. 27.04.2016
На фото: під час позакласного заходу "Чайна церемонія"

Завершальним етапом предметного тижня стало засідання круглого столу методичної комісії, на якому голова методкомісії Філімонова О.А. підвела підсумки проведених заходів та відзначила високий професійний рівень таких майстрів виробничого навчання: Токар В.В, Гончаренко Н.М., Конопленко І.В., Мовчан І.В., Лаврик Р.М. та викладача Литвин Т.І.

Фото 28. 27.04.2016
Фото 29. 27.04.2016
На фото: засідання методичної комісії «Харчові технології та ресторанний сервіс»

Загалом тиждень пройшов у піднесеному, навіть святковому настрої. І не дивно, бо їжа, за умови майстерного приготування, приносить людині справжню насолоду, піднімає настрій, дарує здоров’я та довголіття.