Подати заяву для вступу

Кондитер – найсолодша професія у світі

Важко знайти людину, яка б зовсім не любила солодке. Жодне свято не обходиться без красиво оздобленого торту або іншої випічки. Полиці кондитерських магазинів виглядають так привабливо, що втриматися не спробувати таку апетитну красу просто неможливо. І всі ці «кулінарні шедеври» виготовляються кондитерами.

Кондитерська справа — це не тільки прекрасна професія, але й справжнє мистецтво! Це світ, в якому можна безмежно творити і фантазувати, відкриваючи все нові грані солодкої естетики!

Створювати таке задоволення для людей непросте заняття, воно потребує креативності, акуратності, художнього смаку, витривалості, тонкості, хорошої координації рухів рук, смакової пам’яті, тобто - справжнього професіоналізму.

Свідченням того, що учні групи КК-4, які навчаються за професією «Кухар, кондитер» у Роменському вищому професійному училищі, прагнуть стати майстрами своєї справи, став відкритий урок на тему : «Приготування тістечок бісквітних нарізних та їх оздоблення», який відбувся 28 лютого. Під керівництвом майстра виробничого навчання Конопленко Ірини Василівни учні показали не лише вміння смачно готувати, а й творчо підійшли до оформлення та подачі готових кондитерських виробів під час уроку, метою якого було не тільки закріпити теоретичні знання, а й отримати практичні вміння та навички з приготування тістечок та їх декоративного оздоблення.

Фото 1. 03.03.2014
Фото 2. 03.03.2014
Фото 3. 03.03.2014
Учні групи КК-4 прагнуть стати справжніми майстрами своєї справи.

Під час вступного інструктажу майстер виробничого навчання Конопленко І.В. продемонструвала учням основні прийоми приготування масляного крему та послідовні операції виготовлення тістечок, звернувши при цьому увагу на обов’язковому дотриманні правил санітарії, гігієни та безпеки праці, організацію робочих місць.

Фото 4. 03.03.2014
Фото 6. 03.03.2014
Фото 7. 03.03.2014
Фото 8. 03.03.2014
Фото 9. 03.03.2014
Фото 10. 03.03.2014
Фото 11. 03.03.2014
Майстер-класи від майстра виробничого навчання Конопленко І.В. - це більше ніж просто кулінарні уроки...

У ході поточного інструктажу юні кондитери проявили неабиякі здібності у приготуванні та оздобленні тістечок: силу волі, наполегливість, працьовитість, спостережливість, концентрацію уваги, охайність і, звісно, художню майстерність. Учні навчилися правильно застосовувати і поєднувати напівфабрикати для оздоблення: крем, малювальну масу, кондитерський бісер, коктейльні ягоди, горіхи, шоколад та цукрову пудру.

Фото 12. 03.03.2014
Фото 13. 03.03.2014
Фото 14. 03.03.2014
Фото 15. 03.03.2014
Фото 16. 03.03.2014
Фото 18. 03.03.2014
Фото 19. 03.03.2014
Фото 20. 03.03.2014
Фото 21. 03.03.2014
Приготування тістечок - справжнє мистецтво, якому із захопленням навчаються учні з професії "Кухар, кондитер".

Майстер виробничого навчання Конопленко І.В. слідкувала за дотриманням вимог, що ставились перед учнями, допомагала їм у разі потреби, звертала увагу на типові помилки під час виконання практичної роботи, відзначала правильність навчальних дій учнів.

Фото 17. 03.03.2014
Під чуйним керівництвом майстра виробничого навчання Конопленко І.В. праця перетворюється в задоволення.

На заключному інструктажі були підведені підсумки практичної роботи та представлені на оцінювання кулінарні шедеври, виготовлені учнями. Творче оздоблення тістечок ще раз стало підтвердженням того, що кондитер – це не просто ремісник, а й художник, а для того, щоб досягти справжнього професіоналізму, необхідно опанувати всі секрети майстерності, вивчити технологію приготування напівфабрикатів і готових виробів, навчитися розпізнавати помилки й уникати їх, творчо мислити, повсякчас вдосконалювати та відшліфовувати свою майстерність. І тільки тоді кондитерські вироби принесуть радість і насолоду.

Фото 22. 03.03.2014
Солодкі дива від майбутніх професіоналів.

Розвиток ресторанного бізнесу й кондитерського виробництва в наш час набирає темпи, але щоб перетворити кулінарію у високе мистецтво, потрібні глибокі знання та професійні навички, які майбутні кондитери успішно набувають у ДПТНЗ «Роменське вище професійне училище».

Фото 23. 03.03.2014
Учні групи КК-4 бачать своє майбутнє на Олімпі кулінарного мистецтва.