Подати заяву для вступу

Розвиток партнерства між роботодавцями і закладами професійно-технічної освіти – головна умова підготовки робітничих кадрів для галузі громадського харчування

5 грудня 2017 року відбулася регіональна галузева нарада з напрямку «Громадське харчування» за темою «Розвиток партнерства між роботодавцями і закладами професійно-технічної освіти – головна умова підготовки робітничих кадрів для галузі громадського харчування».

У нараді брали участь керівники навчальних закладів та представники закладів ресторанного господарства регіону. Від ДПТНЗ «Роменське ВПУ» у нараді брав участь директор училища Помаран П.І. та директор кафе «Парус» торговельно-ресторанного комплексу «Наташа» м. Ромни Штанько Валентина Володимирівна. В ході наради обговорювались питання розвитку харчової галузі та туризму Сумської області, тісної взаємодії зацікавлених сторін, реальної співпраці всіх соціальних партнерів, вирішення головного завдання - забезпечення ринку праці кваліфікованими робітничими кадрами. Штанько В.В. у своєму виступі поділилася досвідом щодо впровадження сучасних українських та зарубіжних технологій, про тісну співпрацю підприємства з ДПТНЗ «Роменське ВПУ» щодо підготовки робітників за професіями «Кухар», «Кондитер», «Продавець продовольчих товарів», «Продавець непродовольчих товарів» та подальшого працевлаштування випускників.

У лабораторіях Сумського центру професійно-технічної освіти харчових технологій, торгівлі та ресторанного сервісу учні училищ області виготовляли та презентували кулінарні страви та кондитерські вироби. Проведено майстер-класи з приготування японського хлопкового чізкейку, фуршетної нарізки, показу техніки карвінгу, приготування сучасного декору. Клименко Ірина, учениця групи КК-4 ДПТНЗ «Роменське ВПУ», під керівництвом майстра виробничого навчання Пархоменко Інни Іванівни демонструвала приготування десерту «Шоколадна фантазія». Під час дегустації присутні відзначили високий рівень виготовлення десерту, якість та креативність презентації виробу.

Фото 1. 14.12.2017
На фото: у ході проведення майстер-класів
Фото 2. 14.12.2017
На фото: презентація страви «Шоколадна фантазія». На фото: директор Департаменту освіти і науки Сумської ОДА Гробова В. П., директор ДПТНЗ «Роменське ВПУ» Помаран П. І., учениця групи КК-4 Клименко Ірина
Фото 3. 14.12.2017
На фото: десерт «Шоколадна фантазія», представлений ученицею Клименко Іриною
Фото 4. 14.12.2017
Фото 5. 14.12.2017
Фото 6. 14.12.2017
Фото 7. 14.12.2017
На фото: вироби та страви представників навчальних закладів області