Подати заяву для вступу

У ДПТНЗ «Роменське ВПУ» пройшов Тиждень професій кухарської справи

З метою формувати пізнавальний інтерес до вивчення спецпредметів з професії «Кухар», «Кондитер» та в цілому до кулінарної справи, підвищити пізнавальну активність учнів, виховати любов до обраної професії та мотивувати учнів шкіл міста до вступу в Роменське ВПУ, з 24 по 28 квітня в Роменському вищому професійному училищі проходив Тиждень професій кухарської справи.

Кожен день Тижня був насичений різноманітними цікавими заходами, які у повній мірі розкрили суть професії, її властивості, специфіку, умови навчання та перспективи подальшого працевлаштування по закінченню навчального закладу.

Конкурс на кращу стіннівку «Моя професія «Кухар, кондитер» приваблював яскравістю кольорів, насиченістю корисної та цікавої інформації, рецептами, прислів’ями та приказками, віршами та гуморесками, а у фойє училища демонструвались презентаційні слайди, які добре висвітлили тематику тижня.

Для учнів навчального закладу проведено виставку-огляд сучасного устаткування підприємств харчування.

Згідно плану, було проведено день «Солодкоїжки», у ході якого організовано акцію виставку-продаж кондитерських виробів своїми руками. Широкий асортимент тістечок, тортів, булочок та пиріжків з різними начинками пропонували всім бажаючим учні-майбутні кухарі.

За участі учнів групи КК-2 пройшов відкритий виховний захід «Культура споживання чаю», під час якого молодь детально розглянула види чаїв, їх походження, культуру споживання даного напою.

Фото 15. 07.05.2017
Фото 16. 07.05.2017
Фото 17. 07.05.2017
Фото 18. 07.05.2017
Фото 19. 07.05.2017
Фото 20. 07.05.2017
Фото 21. 07.05.2017
На фото: виховний захід «Культура споживання чаю»

Змагання між збірними командами груп К-1 та КК-2 з професійної майстерності пройшли в радісній та дружній атмосфері, де учні показали свої знання та практичні навички, отримані за час навчання в училищі. Слід зазначити найактивніших учасників: група КК-2 - Орлянська Анна, Дмитрук Тетяна, Козлова Альона; група К-1 - Бандура Євген, Бангура Анна, Ніколенко Вікторія.

Фото 22. 07.05.2017
Фото 23. 07.05.2017
Фото 24. 07.05.2017
Фото 25. 07.05.2017
На фото: у ході змагань між учнями груп К-1 та КК-2

Крім того, з метою визначення бажання учнів навчатись за спеціальністю «Виробництво харчової продукції» класними керівниками, майстрами виробничого навчання та викладачами спецдисциплін було проведено анкетування в групах КК-4, К-2.

У рамках тижня кухарської справи Роменське ВПУ відвідали учні загальноосвітніх шкіл міста. Школярів ознайомили з професіями та спеціальностями, за якими готують майбутніх фахівців у навчальному закладі, детально розповіли про професії «Кухар», «Кондитер», продемонструвавши відеоматеріали на тему: «Моя професія найкраща».

Фото 1. 07.05.2017
Фото 2. 07.05.2017
Фото 3. 07.05.2017
На фото: для школярів було проведено огляд матеріально-технічної бази
Фото 4. 07.05.2017
Фото 5. 07.05.2017
На фото: у ході проведення профорієнтаційного заходу "Моя професія найкраща"

Під час заходу було проведено веселий та смачний ярмарок власних кондитерських та кулінарних виробів, оформлено творчі столи «Великдень», «Вареничний рай», «Запашні млинчики», «Щедра Українська земля». За участі учні, майстрів та викладачів проведено майстер-класи: «Способи формування вареників», «Мереживо з млинчиків», «Складні форми нарізання овочів».

Фото 6. 07.05.2017
Фото 7. 07.05.2017
Фото 8. 07.05.2017
Фото 9. 07.05.2017
Фото 26. 07.05.2017
На фото: оформлення творчих столів
Фото 10. 07.05.2017
Фото 11. 07.05.2017
Фото 12. 07.05.2017
Фото 27. 07.05.2017
Фото 13. 07.05.2017
Фото 14. 07.05.2017
На фото: під час різноманітних майстер-класів школярі брали активну участь, власноруч пробували ліпити вареники, мали змогу скуштувати приготовані страви

Завершальним етапом предметного тижня стало засідання круглого столу методичної комісії, у ході якого було підведено підсумки проведених заходів. Рішенням МК визнано кращий стіл «Щедра Українська земля» представлений гр. К-1 та «Великодні традиції» - гр. КК-3 (наставники майстри виробничого навчання Мовчан І.В., Микитенко Д.С.). Найцікавіший майстер-клас, як для запрошених, так і для учнів училища визнано «Мереживо з млинчиків» - гр. КК-1 (майстер виробничого навчання Пархоменко І.І.).

Загалом тиждень пройшов у піднесеному, навіть святковому настрої. І не дивно, бо їжа, за умови майстерного приготування, приносить людині справжню насолоду, піднімає настрій, дарує здоров’я та довголіття. При цьому, школярі, які завітали до училища, дуже зацікавилися професією «Кухар, кондитер», а деякі навіть виявили бажання навчатися в Роменському ВПУ.