Подати заяву для вступу

«Загальні правила приготування, оформлення та відпуску бутербродів»

16 березня в групі КК-2 ДПТНЗ «Роменське ВПУ», що навчаються за професією «кухар, кондитер», пройшов відкритий урок на тему: «Загальні правила приготування, оформлення та відпуску бутербродів» (Тема програми: «Технологія приготування холодних страв та закусок»). Провела урок викладач Литвин Тамара Іванівна.

Фото 1. 25.03.2017
Фото 2. 25.03.2017
Фото 3. 25.03.2017
Фото 4. 25.03.2017
На фото: учні групи КК-2 під час відкритого уроку на тему «Загальні правила приготування, оформлення та відпуску бутербродів»
Фото 5. 25.03.2017
На фото: викладач ДПТНЗ "Роменське ВПУ" Литвин Т. І.

На урок завітали: заступник директора з навчально-методичної роботи Т. Я. Рукавичка, методист Т. І. Давиденко, викладачі та майстри виробничого навчання.

У ході уроку учні ознайомилися з видами бутербродів, технологією їх приготування; навчилися готувати бутерброди з дотриманням культури праці, санітарно-гігієнічних вимог та правил безпеки праці; виховувати дбайливе ставлення до продуктів харчування, акуратність під час виготовлення кулінарних виробів.

На початку уроку викладач Тамара Іванівна перевірила домашнє завдання. Учні відповідали на запитання викладача, доповнювали відповіді один одного. Деякі виконали письмові індивідуальні завдання на відповідних картках. Крім того, для кращого розкриття теми домашнього завдання, учні попередньо поділилися на дві команди та підготували цікаві запитання по вивченій темі, задавши їх один одному.

Фото 6. 25.03.2017
Фото 7. 25.03.2017
На фото: учні під час виконання письмових завдань
Фото 8. 25.03.2017
Фото 9. 25.03.2017
Фото 10. 25.03.2017
Фото 11. 25.03.2017
Фото 12. 25.03.2017
На фото: майбутні кухарі гарно підготувавшись, відповідали на запитання викладача

Під час основної частини уроку викладач цікаво та з використанням мультимедійної презентації розкрила тему уроку. Учні розглянули питання історії виникнення бутербродів. Розділившись на дві команди «Сандвічі» та «Веселі бутербродики», учні підготували цікаву та захоплюючу розповідь про виникнення сандвічів та бутербродів. Також детально було розглянуто поняття «бутерброд», різновиди бутербродів, вимоги до якості бутербродів.

Фото 13. 25.03.2017
Фото 14. 25.03.2017
На фото: учні підготували розповіді про історію виникнення бутербродів

Велика увага була приділена питанню дотримання правил санітарії та гігієни при приготуванню бутербродів.

Двоє учнів, для кращого засвоєння отриманих знань, під час уроку приготували різні види бутербродів, пригостивши ними інших учнів та запрошених.

Фото 15. 25.03.2017
Фото 16. 25.03.2017
На фото: під час приготування різних видів бутербродів

Закінчуючи урок викладач підвела підсумки, задала домашнє завдання та оцінила роботу учнів.

Урок було проведено на високому методичному рівні.